• fr
 • nl
 • OBJECTIEF-OBJECTIF
  Maak een schenking
  Accueil » Onze diensten » Animaties & trainingen

  Animaties & trainingen

  Bent u een individu, een maatschappelijk werker of een andere beroepsbeoefenaar die geïnteresseerd is in de kwestie van het verkrijgen van de Belgische nationaliteit? Onze activiteiten en trainingen zijn er om u in staat te stellen een betere kennis van dit netelige onderwerp te verwerven en alle antwoorden op uw vragen te verkrijgen, zodat u zelfstandig de stappen kunt zetten. We kunnen deze animaties ook per videoconferentie geven, als het nodig is vanwege de gezondheidssituatie of gewoon om andere praktische redenen.

  Animaties voor de doelgroep

  Wij bieden infosessies aan, uitgevoerd in samenwerking met verenigingen die werken aan sociale cohesie en/of permanente educatie. Ons doel is om het publiek bewust te maken en hen te informeren over wetswijzigingen door uit te leggen hoe een bestand kan worden opgebouwd zodat het wordt geaccepteerd.

  We definiëren samen (met de mensen die bij het proces betrokken zijn) de meest terugkerende problemen die ze tijdens de aanvraag kunnen tegenkomen en we beantwoorden de verschillende vragen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat deelnemers geïnformeerde, verantwoordelijke burgers zijn die initiatief kunnen nemen.

  Getuigenis

  “Het doel van de infosessie georganiseerd in het kader van onze activiteit ‘Café matin’ was om de mensen onder ons publiek die de Belgische nationaliteit willen verkrijgen, te informeren. Deze infosessie werd georganiseerd op vraag van enkele bewoners van de wijk. De boekjes met de essentiële informatie waren erg nuttig. Ik zou deze informatiesessie zeker aanbieden aan andere structuren die hun publiek over dit onderwerp willen informeren. »

  Amandine Chatelain, Chargée de projets et de communication du Centre Communautaire Maritime

  Demande d’infos complémentaires

   Prix

   60€ pour l’animation (inclut la formation, le fascicule et le guide pratique) + éventuels frais de déplacement.

   Invitation à payer via une facture.

   Contact

   objectif@belgacom.net
   02 512 67 27

   Opleiding voor maatschappelijk werkers

   De vzw Objectief, actief op het gebied van permanente educatie, biedt workshops aan voor maatschappelijke actoren. Tijdens deze bijeenkomsten delen we onze rijke ervaring in de praktijk van het recht. Aan de hand van concrete voorbeelden stimuleren we inspraak om de wetgeving beter te begrijpen. De nieuwe wet heeft belangrijke veranderingen gebracht en dankzij deze animaties vindt u gemakkelijk de informatie om uw publiek te helpen.

   De groep is beperkt tot maximaal 12 personen om een aangename en efficiënte werkwijze te garanderen. Je hebt een boekje en een praktische gids, ontworpen om gemakkelijk juridische en praktische informatie te vinden. Afhankelijk van uw voorkeuren kunnen wij ons binnen uw structuur verplaatsen of u verwelkomen in ons pand.

   Getuigenis

   “Ik leid groepen nieuwkomers. Waarschijnlijk zal niet iedereen Belg willen worden, maar ik wilde dat ze op de hoogte werden gebracht van de veranderingen, maar ook met hen in gesprek gingen over de houding van de Belgische staat ten opzichte van migratie in het algemeen. De training van de vzw Objectif stelde me in staat om aan de verwachtingen van uw publiek te voldoen en me meer op mijn gemak te voelen met de wetgeving, zelfs als ik het onderwerp niet beheers. Het trainingsboekje en de praktische gids zijn goed gedaan en de ondersteuning is gemakkelijk te hanteren. »

   Tréfois Livia, Collectif Formation Société asbl

   Demande d’infos complémentaires

    Prix

    100€ pour l’animation

    Invitation à payer via une facture.

    Limité à

    Groupe de maximum 12 personnes

    Lieu

    Dans vos locaux ou dans les nôtres

    Contact

    objectif@belgacom.net
    02 512 67 27