• fr
 • nl
 • OBJECTIEF-OBJECTIF
  Maak een schenking
  Accueil » Onze diensten » Samenleven

  Samenleven

  Ons project “Gezelligheid in het openbaar vervoer” heeft nog steeds hetzelfde doel: de dialoog bevorderen tussen chauffeurs, jongeren en inwoners van een of meer wijken.

  Convivialiteit – MIVB.

  Beter samenleven is van groot belang in een multiculturele omgeving als Brussel, en is een van de prioriteiten om de sociale cohesie te bevorderen. Sinds we ons project in 2008 hebben gelanceerd, zijn onze acties verveelvoudigd en over een groter gebied uitgebreid.

  Het openbaar vervoer is een integrerend deel van de wijk, waar mensen van alle leeftijden en afkomst samenleven, waar mensen elkaar ontmoeten om een kort moment te delen en waar spanningen soms voelbaar zijn. Ondanks het werk van buurtverenigingen hebben maar weinig initiatieven het openbaar vervoer in hun prioriteiten opgenomen. Onze rol bestaat erin deze band tot stand te brengen, zodat ieder individu een manier vindt om beter samen te leven, en zodat gelijke rechten voor iedereen worden geëerbiedigd. Zoveel waarden die een integraal deel uitmaken van de visie van onze vzw.