• fr
 • nl
 • OBJECTIEF-OBJECTIF
  Maak een schenking

  Stil! We zijn aan het rijden!

  In het kader van het project “Het leven in het openbaar vervoer milieuvriendelijker maken” lanceert de vzw Objectif de campagne “Actie 89”. Op het programma staan een bezoek aan het depot van Jacques Brel, “sponsors” van de coureurs en een heuse korte film.

  Observeer de reis

  In de loop van december zullen twee jonge Molenbeekers de kans krijgen om twee chauffeurs op hun werkplek te volgen. Ze zullen de vele facetten van het leven van een chauffeur ontdekken: van het rijden tot het omgaan met conflicten in de bus, tot onvoorziene obstakels in de Brusselse savanne. Een hele middag lang zullen de jongeren hun “mentoren” volgen op de route van bus 89 om meer te weten te komen over het beroep van chauffeur. Deze jongeren zullen dan ambassadeurs worden voor hun leeftijdsgenoten, en de chauffeur die als gastheer optrad zal ook zijn collega’s over zijn ervaring kunnen vertellen.

  Het jeugdscenario

  Eindelijk, het beste moet nog komen! Om onze campagne bij een breder publiek bekend te maken, werken wij momenteel samen met de Foyer des jeunes in Molenbeek en de Service de la Prévention van de MIVB aan de productie van een korte film, eveneens op lijn 89. De jongeren werken er hard aan en hebben geen gebrek aan ideeën voor het script. De chauffeurs zijn enthousiast en klaar om hun acteerkunsten te tonen. De opnames zijn gepland voor de kerstvakantie in Molenbeek.

  Dus als je ons ziet, geef ons een mooie glimlach! We zijn aan het schieten!

  De essentiële vergaderingen

  Andere evenementen dit jaar waren een rollenspel in de bus, een bezoek aan de MIVB-gebouwen voor een presentatie van het veldwerk en een interactieve simulatie, en minivoetbalwedstrijden.

  Bus, als je ons brengt!

  De jongeren uit Molenbeek en Anderlecht konden ontdekken wat er achter de schermen en in de werkomgeving van het MIVB-personeel gebeurt. Voor een eerste benadering werd een rollenspel in een bus georganiseerd. De jongeren kruipen in de huid van de chauffeurs en omgekeerd. De jongeren moeten omgaan met de situatie die zich voordoet met de medeplichtigheid van de chauffeurs.

  In deze sfeer wordt een debat geopend om het gedrag van eenieder te begrijpen, ten einde de moeilijkheden die beiden ondervinden te belichten.
  Het is altijd in een ontspannen sfeer en met succes dat de operatie plaatsvindt!

  Wat maakt dat iedereen het eens is

  Het is niet altijd gemakkelijk om jongeren en chauffeurs samen te brengen voor een activiteit, maar we kwamen er al snel achter dat er niets boven een goede partij voetbal gaat.
  Aan voetbaltalent geen gebrek: het MIVB-personeel is er erg goed in. Ook de jongeren komen aan het woord: de laatste wedstrijd werd gewonnen door de jongeren van de Foyer de Molenbeek.