• fr
 • nl
 • OBJECTIEF-OBJECTIF
  Maak een schenking
  Accueil » Vrijwilligerswerk bij de VZW

  Vrijwilligerswerk bij de VZW

  Vrijwilligerswerk als basis voor de ondersteuning van nationaliteitsverwerving

  Een unieke methode

  Onze vrijwilligers doen veel van het werk in de frontlinie op onze kantoren. Zij beantwoorden de meeste verzoeken om informatie, geven advies, voor zover dit binnen hun bevoegdheid ligt, en helpen bij het invullen van het aanvraagformulier voor naturalisatie, enz. De overgrote meerderheid van deze vrijwilligers zijn noch jurist noch sociaal werker. Sommigen van hen zijn mensen die niet als Belg geboren zijn en die zich als vrijwilliger laten registreren nadat zij de steun van Objectif hebben gekregen toen zij Belg wilden worden.

  De vrijwilliger krijgt een opleiding over het Belgisch Wetboek van Nationaliteit (NBC), de verschillende procedures en hoe die worden uitgevoerd, hoe de aanvragen worden behandeld en door wie. Na deze opleiding ontvangt hij of zij een map met alle nodige informatie, een praktische gids en diverse brochures.

  In de kantoren zelf is een schat aan meer gedetailleerde informatie beschikbaar, evenals nieuwe ontwikkelingen, enkele voorbeelden en door verwijsmogelijkheden.

  De nieuwe vrijwilligers beginnen met een observatieperiode in het gezelschap van meer ervaren vrijwilligers voordat zij het publiek dat naar het kantoor komt beginnen te ontvangen en te begeleiden. Op de maandelijkse vrijwilligersbijeenkomsten bespreken zij de meest voorkomende vragen en problemen en de evolutie van de praktijk van het verkrijgen van de nationaliteit.

  Le volontariat chez nous vous intéresse ? Ecrivez-nous.